Att resa miljövänligt

Vi svenskar gör tyvärr många och onödiga resor varje år och detta påverkar självklart vår miljö negativt. Det handlar mest om korta resor till och från jobbet och liknande och där vi sitter ensamma i bilen istället för att ta bussen eller den kollektiva trafiken till våra jobb. Att man även tar bilen till affären för att köpa en mjölkliter är egentligen helt absurt, både för plånboken och för klimatets skull. Istället skulle det vara bättre om vi tog längre och enstaka resor och att alternativen till bilen användes. Cykel, tåg, buss och flyg är bättre för miljön och skall man resa utomlands så är inte bilen det bästa alternativet tyvärr.

Vart och hur åker man?

När man köper sin flygbiljett från http://www.seat24.se/resor/flygbiljetter så är det viktigt att man har en klar plan på vart man ska åka och ur ett miljötänk så är kortare distanser med flyget bättre än när man mellanlandar med ett flyg som skall ta en runt halva jordklotet, det finns även fördelar med att åka på charter:

”- Vi tipsar också om nära resmål. Man måste inte åka jorden runt för att upptäcka saker. Men vill man det, och det vill man ju, så finns det också saker att tänka på. Ju fullare flygplan desto bättre är det för miljön, även om det kan vara svårt att påverka den saken själv. För charterresor är ju hela affärsidén att man flyger med fulla plan. ”

Tanken är inte att livet skall bli tråkigt för att man är mer miljömedveten utan att man ska ha en tanke bakom sina resor och på så sätt göra gott.