Att värna om miljön så gott det går

Idag är det en självklarhet för de flesta av oss att leva ett liv som är snällt mot vår planet. Att äta bra råvaror, återvinna papper, plats, glas etcetera, källsortera våra sopor och inte använda bilen i onödan är bara ett fåtal av allt man kan göra för att värna om vår planet.
 
Resenärer med resväskor på flygplats

Res med gott samvete

När det kommer till att resa är det såklart inget vi kommer kunna avstå från. Vi kommer alltid behöva resa med flyg, tåg, båt och bil även om vi självklart kan dra ner på vissa av de vardagliga resorna. Att åka kommunalt eller kanske samåka med någon granne eller kollega till och från jobbet är sådant som skulle göra stor skillnad för miljön om alla blev bättre på. Behöver du verkligen ta bilen till affären, gymmet eller ner på stan för att fika eller kan du kanske ta cykeln eller rent av promenera?

När det gäller flygresor etcetera kan vi självklart inte göra så mycket. Flygplan, båtar och andra stora fordon utvecklas hela tiden för att bli snällare möt vår planet. Oavsett om det är jobbresor eller resor för nöjes skull så ska man självklart inte behöva avstå från dem på grund av miljön. Nej, resor ska man självklart få göra och njuta av fullt ut utan att få dåligt samvete. Bara att gå in på travelheroes.se och kolla in alla deras resväskor gör ju att man bli ressugen, så hur skulle man kunna avstå från resande?

Nej, då är det bättre att man drar sitt strå till stacken på ett annat sätt istället. Genom att köpa närproducerade, ekologiska råvaror som inte är besprutade med miljöfarliga medel, inte ta bilen så fort du ska någonstans och resterande tips som du hittar högst upp i texten och runt om på denna hemsida.