Bli en miljövän!

Något som hela tiden blir mer och mer populärt att bry sig om är miljön! Om det är en trend eller inte kan vara svårt att säga, men även om det är det så är det till hundra procent bara en positiv trend, som förhoppningsvis kommer att fortsätta åt samma håll! För miljön är verkligen något som vi måste bry oss om och ha i åtanke i princip hela tiden, eftersom det är något som påverkar vår jord så himla mycket som det faktiskt gör. Låt oss därför ta upp tre förhållandevis enkla grejer som man kan göra för att vara en riktig miljövän.

  • Att välja ekologisk mjölk, ägg, tomater och så vidare när man står i mataffären kan göra med än vad man tror. Visst kan det kännas som att man som en enda individ på en jättestor planet inte kan göra så mycket, men det är helt fel tänk! Köper du så köper ofta fler, och ju mer det efterfrågas, ju större kommer utbudet att bli. Om slutligen enbart ekologiska varor efterfrågas, kommer inget annat att existera. Mer ekologisk mat åt folket, med andra ord!
  • Källsortering är något som i vissa kommuner är insatt i de olika hemmen, medan i andra, till exempel vår huvudstad Stockholm, sällan sker. I alla fall inte så länge man bryr sig om det själv! För om man jämför med vissa kommuner nere i vackra Skåne där man har minst fyra, fem olika kärl bara bland sina sopor under vasken har man en enda hink i Stockholm. Det är tråkigt att man ska behöva ta tag i det på egen hand, men en väldigt viktig grej!
  • Alla har vi nog grejer hemma som vi sällan använder och funderar på att göra oss av med. Så blir det ju efter ett tag, oavsett hur mycket man än gillar exempelvis en tröja när man köper den. Men att slänga grejer som blivit producerade en gång är enbart dumt! Varför inte ge bort den till en vän, eller lämna den i en second hand affär? Den kan garanterat komma till användning igen. Miljön tackar och bockar!