Bra och grön transport

Den miljömedvetna söker ofta nya sätt att förbättra sin miljömedvetenhet, en person som försöker att bli mer grön i sitt levnadssätt är ofta inte en racerbilsförare direkt. Man välja andra sätt att transportera sig, tränar sporter ute i naturen med minsta påverkan på naturen. Kommunal trafik är en del i att välja annan transport men de flesta håller med om att det är cykeln som är det bästa transportmedlet.

cyklande manIdag söker många nya alternativa lösningar till att fortsätta leva ett liv i rörelse men med minsta påverkan på naturen. Det kan handla om att ta sig till skolan, jobb eller affären utan att sprida alldeles för mycket avgaser. Många väljer att ta sig fram med buss och det kan vara ett bra alternativt då fler ryms i bussarna och att de körs på alternativa bränslen. Däremot så kan man gå snäppet längre och ta cykeln till jobbet, vi människor klarar oftast den ansträngningen som cykling ger och den är betydligt mer skonsammare än om man skulle gå eller springa. Tester har även visat att man på cykel kan ta sig fram snabbare på sin Racer än med sin bil.

Fördelar med cykeln

Det finns många fördelar med att träna och transportera sig med sin cykel:

  • Man tar sig fram lika snabbt som men en bil.
  • Man kan träna och tävla i cykling, bland annat i MTB och göra det till ett ännu större nöje.
  • En cykel släpper ut minimalt med skadliga gifter, inga avgaser förutom möjligen vid tillverkning och transport till butik, ett engångsutsläpp som är klart bättre än en bils.
  • Man får motion och på ett lindrigt sätt, dessutom får man frisk luft att andas in.
  • Man slipper förseningar i trafiken som är vanliga på tungt trafikerade vägar.

Fördelarna är som sagt många med att välja cykeln istället för bilen till jobbet men det krävs också att man bland annat har utrustning för att cykla en längre bit och skydda sin kropp. Cykelhjälm, skydd och allvädersjackor är en bra idé när man ska bege sig ut på en cykeltur. Tänk också att införskaffa vinterdäck, mössa och vantar för vintern, det finns inga undanflykter för att inte cykla.