Miljöeffektiva hus

Även väggar och tak kan vara miljöeffektiva. Att värna om miljön består nämligen av ett kretslopp av handlingar och åtgärder. I grunden handlar det om att alltid ta de skonsamma valen och belasta ens omgivning så lite som möjligt. Något som inte behöver innebära att alla ens val blir dyrare. Det går att hitta fönster billigt, som inte bara är billiga utan dessutom behåller bostadens värme på ett bra sätt så att värmen inte försvinner ut till ingen nytta.När det gäller ens bostad är fönster viktiga för att kunna hålla ner energikostnaderna.

Det finns personer att inspireras av när det gäller att leva ett liv med en så liten inverkan på miljön som möjligt. Några av dessa personer är familjen Rung/Larsson. En familj som beskrivs på detta sätt:

”Att frakta hem matvarorna med hjälp av löpskor och ryggsäck och att beställa ekologiska basvaror på pall är självklara val sedan länge för familjen Rung/Larsson. I deras livsval ingår också vedspis att laga mat på, solceller, egen grönsaksodling och ett kylskåp som håller maten kall utan el.
Att tänka på symbiosen miljö, hälsa och ekonomi är ett stort intresse och genomsyrar familjens vardag på ett självklart sätt.

Själva poängterar de att alla deras handlingar och val baseras på att just den livsstilen är ett intresse och något som alla i familjen tycker att det är roligt. Just det roliga behövs. Familjen poängterar att de inte gör någonting för att man måste eller borde. Försöker man leva på detta miljömedvetna sätt bara för att man känner sig tvungna eller nästan tvingade, kommer livsstilen inte gå att upprätthålla i längden.