Miljösmart med mätinstrument

Det finns flera saker man kan göra för att vara mer miljösmart, det är inte bara att låta lampan vara släckt eller att byta ut alla gamla glödlampor. Det krävs betydligt mycket mer insatser för att man ska kunna bli märkbart energismart. Det första man dock måste göra är att få en överblick över hur ni förbrukar energi idag. Det bästa sättet är helt enkelt att investera i mätinstrument för energi och upptäcka vart er energi ”läcker ut”.

energi med pellets

I dagsläget är vi svenskar relativt miljömedvetna och uppdaterade om hur man ska och inte ska förbruka el. De flesta som bor i villor har redan infört ett nytt system som ska ge minsta effekt på miljön men maximal energi i huset. Exempel på energikällor som installeras i hus är berg- och fjällvärme samt olika förbränningsugnar som vi bränner pellets i. Vi undviker idag direktverkande el då detta är en otroligt kostsam historia om man inte har eldningsmöjligheter. När man värmer upp huset så är det enkelt att hitta miljösmarta lösningar och satsningar. Är det dock el vi talar om så krävs det ofta ett elavtal som ska kännas bra hos någon av de aktuella leverantörerna. Det betyder dock inte att den elförbrukning ni betalar för är helt nödvändig. Därför finns www.intab.se som ger er smarta lösningar i form av mätinstrument för el- och energi.

Hur fungerar en mätning?

Hos Intab finns där ett flertal mätinstrument att välja mellan. Dessa har olika mätområden och är man endast intresserad av just el och energi så ska man satsa på antingen en energilogger eller el logger. Är det er elförbrukning som ser konstig ut och ni misstänker att den är högre än den borde så är det absolut en bra investering att logga elen och se vart elboven finns. Detsamma gäller för energin i form av exempelvis uppvärmningen av huset. Kanske är det ett fönster som behöver tätas? Vad eller vart det än kan vara så finns instrumenten för det här.