Naturen viktig för svenskarna

Vi svenskar har verkligen en förkärlek till naturen och det är till naturen som vi vänder oss i olika livssituationer. Naturen påverkar oss på många sätt och formar mycket i samhället, men vi är inte alltid snälla mot den.

1522385-nasser-grund-weg-wet-ground-way-02

En studie visar att vi svenskar ger oss ut i naturen när vi vill ha tröst och söker kraft vid en personlig kris och där skiljer vi oss från andra länder som istället vänder sig till religionen. I studien svarar 68 procent av svenskarna att de i första hand vänder sig till naturen för att få tröst. Vi svenskar gillar helt enkelt att promenera i skogen eller vid havet och lyssna och lukta på naturen. Läs mer.

Mer friluftskläder

Det är inte bara när vi söker tröst som vi gillar att vara i naturen, utan vår kärlek för den har gjort att vi vänder oss dit lite när som helst i livet. Vi gillar helt enkelt att vistas där och det intresse vi har för uteaktiviteter för med sig ett växande utbud av kläder till naturvistelsen. I Allehanda kan man läsa att det viktigaste med friluftskläderna är funktionen och att kläderna har bra ventilation och andningsförmåga, samtidigt som de har en del finesser som gör funktionen bättre. Den som vill hitta friluftskläder till ett bra pris kan leta sig ut på nätet och är det en jacka man är ute efter kan man hitta den på http://www.activeoutfit.se/sv/490-skaljacka.

Vi förstör naturen

Men med tanke på hur mycket naturen formar våra liv, och till och med de kläder vi har på oss, tar vi inte hand om den speciellt bra. Enligt intresseorganisationer för svensk skog och natur så slår vi svenskar ut vår egen natur, skriver man i Svenska Dagbladet.

”Det är enligt terrängkörningslagen förbjudet att med en fyrhjuling ens orsaka små skador på markens växttäcke. Samtidigt tillåts skogsbolagen att fullständigt massakrera de svenska skogarna.”