Så lever du mer klimatsmart

Klimatkrisen är ett faktum och alla måste göra vad de kan för att bidra till en bättre värld. Det finns många småsaker du kan göra i vardagen som hjälper till att minska ditt klimatavtryck. Ett exempel är att köpa en egen kaffemugg och ta med kaffe hemifrån istället för att dagligen köpa take-away.

Det är inte särskilt svårt att leva mer miljövänligt. Bara en så enkel sak som att koka upp vatten i vattenkokaren istället för på spisen gör skillnad. Du kan även byta ut köttet och äta en mer växtbaserad kost, i alla fall ett par dagar i veckan.

Glöm inte att sopsortera

Papperskorgen för återvinning och minska miljömiljönSopberget är ett stort miljöproblem och därför är det viktigt att du sopsorterar för att minska din klimatpåverkan. Idag har de flesta lägenheter och hus olika soptunnor och kärl för att du enkelt ska kunna bidra till en bättre värld. Som företagare kan du även vända dig till Sortera Recycling och hyra en av deras containrar eller kärl. Deras containrar eller kärl finns i flera olika storlekar och gör det enklare för dig som företag att sortera avfall. De passar till allt från byggstädningar till rivningar och gårdsstädningar. Dessutom kommer de och hämtar avfallet när du är färdig.

Använd miljövänliga produkter

Att tänka klimatsmart när du handlar är inte bara bra för miljön utan också för din hälsa. Ett exempel är schampo och tvålar. De du köper i butik innehåller ofta en rad skadliga ämnen som du får in i kroppen via huden. Genom att välja miljövänliga och naturliga produkter gör du både dig själv och klimatet en stor tjänst. Det gäller även allt från diskmedel till städprodukter. Även när det gäller köksredskap och liknande bör du välja sådana som är gjorda av trä och inte plast. Du kan nämligen inte vara säker på att platsredskapen är giftfria.